Sosyal Medya

Güncel

Kahraman astsubay Ömer Halisdemir’i şehit eden darbeci hain konuştu

Darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir’i şehit eden Binbaşı Fatih Şahin’in ifadesi ortaya çıktı.



Binbaşı Åžahin ifadesinde, darbe giriÅŸimi günü TuÄŸgeneral Semih Terzi ile birlikte Özel Kuvvetler Komutanlığına geldiÄŸini anlatarak, “Karargaha doÄŸru ilerliyorduk. Karargahın içinden 10 metre önce ateÅŸ açıldı. Karanlıkta aÄŸaçlıktan bize ateÅŸ açıldı. Ben karşılık verdim, ‘ah’ sesi duydum kimin düştüğünü görmedim. Bir silüetin düştüğünü gördüm”dedi.

Darbe giriÅŸimi gecesi Silopi’den gelerek Özel Kuvvetler Komutanlığı ele geçirmek isteyen TuÄŸgeneral Semih Terzi’yi vuran Astsubay Ömer Halisdemir’i ÅŸehit eden darbeci binbaşı Fatih Åžahin’in ifadesi ortaya çıktı. Anayasal Düzene Karşı Ä°ÅŸlenen Suçlar SoruÅŸturma Bürosu’nun sürdürdüğü darbe soruÅŸturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen darbeci binbaşı Åžahin’in ifadesi özetle şöyle:

OPERASYON HAZIRLIÄžI YAPIYORDUK

“Ben topçu binbaşıyım. 12. Özel Kuvvetler Komutanlığında tabur komutanı olarak görev yapıyorum. Ben 15 Temmuz’da terörle mücadele konusunda, özel kuvvet harekat üssünde operasyon hazırlığı yapıyorduk. Yanımda 16. Tabur Komutanı Volkan Yaman, Altan Bora Albay ikinci grup komutanı ve Binbaşı Selçuk Akbey vardı, o da 25 . Tabur Komutanı.

Kahraman astsubayı vuran darbeci hain konuştu

TERZÄ° BENÄ° ARADI

Gün boyunca operasyon planlama faaliyetimiz devam etti. Harekat saldırısı hazırlıyorduk. Saat 21.30 da 1. Özel Kuvvetler Komutanım Semih Terzi beni askeri hattan aradı. Aynı zamanda 16. Tabur içinde aynı görevi verdi. ‘Alarm verin’ dedi. ‘Operasyon için hazırlıklarınızı tamamlayın. Yarım saat içinde Diyarbakır havaalanına hazır etmek için hazır olun’ dedi. Aynı zamanda bunu Altan Bora Albaya söylemiÅŸ. Bizde hazırlıklara baÅŸladık. Bizim özel kuvvetlerin hiyerarÅŸisi Özel Kuvvetler Komutanı TuÄŸgeneral Semih Terzi’dir. Biz uçakla havalandık.

‘TSK YÖNETÄ°ME EL KOYDU’ DEDÄ° 

Uçakta Semih Terzi ‘silahlı kuvvetler yönetime el koydu. Ankara’ya gidiyoruz’ dedi. Ankara Etimesgut’a indik. Ben uçaÄŸa gitmeden kışladayken hazırlık yaparken grup komutanım Eyüp CoÅŸkun Albayı aradım. Sana dönerim dedi, dönmedi. Etimesgut’a geldik. Biz geldiÄŸimizde helikopter vardı. Helikopterle özel kuvvetlere gittik. 

AÄžAÇLIÄžIN İÇİNDE AH SESÄ° DUYDUM 

Orada bizi Ãœmit Pak Albay karşıladı. Tugay Komutanımızla Ãœmit Pak ve biz karargaha doÄŸru ilerliyorduk. Karargahın giriÅŸinden 10 metre önce ateÅŸ açıldı. Karanlıkta aÄŸaçlığın içinden bize ateÅŸ açıldı. Ben karşılık verdim, ah sesi duydum kimin düştüğünü görmedim, bir silüetin düştüğünü gördüm. Geriye dönüp Semih Terzi’nin yaralandığını fark ettim. Onu içeri çektik. 20-25 dakika geçti. BaÅŸka bir helikopter geldi. Sonra helikopterle onu GATA komutanlığına götürdük.

SÄ°LAHLARI BIRAKAMAYIZ 

Yanımda Hüseyin OÄŸuz vardı. Hasan Aksoy, Ahmet Kara vardı. BilmediÄŸim bir kiÅŸi daha geldi. GATA’ya götürdük. GATA’dayken oranın yetkilisi burada silahlı gezemezsiniz dedi. Ne olduÄŸunu anlamadım. Maksadımız kimseye zarar vermek deÄŸil dedim. Silahları bırakamayız dedim. O sırada Erkan Tokgöz yarbay geldi. 11. Tabur komutanıydı. O Cizre de yaralanmıştı. Hastanede Yakup Yarbayın yanındaydı. Beni OÄŸuz Tozak Albayla görüştürdü. 

SENÄ°N ADAMLARIN NÄ°ZAMÄ°YEDE ATEÅž EDÄ°YOR

OÄŸuz Albay senin adamların nizamiyede ateÅŸ ediyor dedi. Benim nizamiyede personelim yok, kim olduÄŸunu bilmiyorum dedim. Ben arayıp ateÅŸ etmemelerini söyleyeceÄŸim dedim. Müteakiben adamları aramaya baÅŸladım. Mihrali Atmaca’yı aradım. Ona ulaÅŸamadım, 3-4 personeli aradım. En son Mehmet Bilge Astsubay’a ulaÅŸtım. Kimseye ateÅŸ etmeyin dedim. Beni Mihrali ile görüştür dedim. En son Zekai Aksallı tümgeneralin emir astsubayı aradı. Bana ateÅŸ ediyorlarmış komutan seninle görüşmek istiyor dedi. Sonra komutanla görüştüm. Adamların varsa ateÅŸi kessin dedi. Benim orada personelim olduÄŸunu zannetmiyorum dedim.

Zeki PaÅŸa bana Ankara’da ne aradığımıza iliÅŸkin bir ÅŸey sormadı. Sonra ben bunun üzerine Erkan Yarbay’la görüştüm. Silahımı, teçhizatımı oraya verip polislerin gelmesini bekledim. Bununla ilgili bu olaydan dolayı ben piÅŸmanım, üzgünüm.”

Kaynak:hürriyet

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.